Dammen

Dammen heeft in de familie Dijkstra altijd een belangrijke plaats ingenomen. Wat wil je met een vader die bevlogen is van dat spel. Hij was in 1995 landskampioen in het team van "Priva De Lier". Hij speelt over de hele wereld vele internationale toernooien en incidenteel in de nationale clubcompetitie.
Na een succesvol Europees Kampioenschap Seniors in 2007, kreeg hij op 1-1-2008 de titel MF   (Maitre Federation).
Ook als vrijwilliger heeft hij al meer dan 30 jaar zijn sporen verdiend als jeugdleider, trainer, coach, docent, arbiter, organisator, lokaal en landelijk bestuurder.

Door de emigratie naar Portugal staat alles op een lager pitje en damt Theo nog incidenteel en natuurlijk via internet.
Toch organiseren we nog jaarlijks een gezellig internationaal open damtoernooi in Portugal. Zie: Portugal Open

Het dammen is in Portugal populair. Helaas spelen ze de "Spaanse variant" op het schaakbord. Bijzondere regels zijn "niet terugslaan" en toch een "lange dam". De Portugese dambond heeft ongeveer 450 leden en 35 clubs. Ze hebben een clubcompetitie, persoonlijk kampioenschap en vele open zaterdagtoernooien. Er zijn ongeveer 20 spelers die het "internationale spel" beoefenen, waarvan ik er een ben. Voor ons zijn er geen toernooien, uitgezonderd het nationaal kampioenschap, echter uitsluitend voor Portugezen. Helaas zijn ze geen lid van de FMJD. Ik wijt dat aan een tijdelijk wederzijds gebrek aan belangstelling en initiatief.
Meer over Theo's dammen